Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Desde
Miércoles
19
Septiembre
17
00
hasta
Miércoles
12
Diciembre
2018
17
00
Dia Mundial de l'Alzheimer

QUÉ ES LA MALALTIA D’ALZHEIMER
La malaltia d'Alzheimer, des del punt de vista neurològic,és una malaltia del cervell. Es un tipus de Demència que provoca que un gran nombre de neurones en el cervell moren. Açò afecta la capacitat d'una persona per a recordar coses, pensar clarament i utilitzar bon judici i per a continuar treballant o dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària. Les persones amb malaltia d'Alzheimer passen a ser persones depenents, ja que necessiten el suport d'una altra o d’unes altres persones per a poder viure en el dia a dia.
El personal mèdic no saben què causa la malaltia. El que sí saben és que la majoria de les vegades comença després dels 60 anys. Quasi la meitat de les persones que tenen 85 anys o més, podrien tenir Alzheimer. La intensitat de la dedicació que requereix la cura d'una persona depenent, afecta a la cuidadora o al cuidador principal en tots els altres aspectes de la vida quotidiana. La majoria de les persones cuidadores principals, experimenten canvis en la seua vida que es relacionen directament amb la situació de cuidar: disminueix el temps lliure i les activitats d'oci, la vida social es veu restringida, apareixen dicultats en la vida familiar i laboral, veu alterada la pròpia salut.

PROGRAMA D’ACTIVITATS
Dimecres 19 de setembre a dimecres 19 de desembre:
Horari: de 17 a 19 hores. Lloc: Centre de Serveis Socials. c/ Pablo Iglesias, 6.
- TALLER DE FORMACIÓ EN CURES I AUTOCURES PER A PERSONES QUE ATENEN A FAMILIARS AMB MALALTIA D’ALZHEIMER I ALTRES DEMÈNCIES.
Divendres 21 de setembre:
DIA MUNDIAL DE LA MALALTIA D’ALZHEIMER
- Des de les 10h a l’entrada des de la Plaça Vicent Ribes des de la Plaça Constitució i a l’entrada de la Plaça Vicent Ribes des de l'Avinguda de Les Corts Valencianes: POSA UN POS-IT PER L’ALZHEIMER. Hi haurà dues taules informatives.
- 19h al cinema Ideal es projectarà la pel•lícula IRIS, per a sensibilitzar el poble de Turís sobre el que viuen les persones que cuiden dels familiars amb M.A i altres Demències
Dimecres 12 de desembre:
- A les 17h, lloc: saló de plens de l’Ajuntament XARRADA DE SENSIBILITZACIÓ
COMUNITÀRIA EN MALALTIA D'ALZHEIMER