Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Cap de setmana complet per a rebre les falles a Turís
6/03/2017

El cap de setmana passat a Turís només li va faltar tenir els monuments plantats per a haver viscut un cap de setmana completament faller. Molts i diversos actes congregaren als integrants de les cinc comissions.
El sopar de gala organitzat per la Junta Local va servir un any més per a homenatjar als fallers que enguany obtenen el Bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants, màxim reconeixement que concedeix la Junta Central Fallera a tota una vida de lliurament a la festa. Ells són Rafa Muñoz Iranzo, Adelaida Iranzo Ruiz, Víctor Montero Corretja, Rafa Ibáñez Soucase, Amparo Sorlí Estellés, Vanessa Caballero Gil, Ricardo Soucase Martínez, Mª José Mir Suay, Mª Dolores González Tarín, Teresa Crespo Benavent, Mª Carmen Pardo Añón, Xelo Hervás Lorente i Jose Salvador Martínez Barberá.
Igualment es va concedir el premi al guanyador del concurs de cartells, Ivan Soucase, que va ser arreplegat pels seus pares, Paco i Emma, davant la impossibilitat d'estar present el guanyador per motius laborals.
L'alcalde, Eugenio Fortaña, i la Presidenta Executiva de Junta Local, Isabel Guaita, van imposar també la joia a dues de les falleres majors que ha tingut la localitat i que encara no comptaven amb tan important distintiu: Gemma Muñoz Iranzo (Fallera Major en 2002) i Ana Cuquerella Rodríguez (Fallera Major en 2005).
Els actes van continuar el diumenge al matí amb la inauguració de l'exposició del ninot i les dansades que van recórrer el carrer del beat Fernando González fins a acabar en la plaça de la Constitució on tots els participants van posar punt final a l'actuació donant tornades a la plaça al so de tabal i dolçaina. Per la seua banda les festeres juntament amb la Reina, Carolina Algarra, van oferir al públic La Taina, ball típic de Turís.
I el cap de setmana va acabar de manera apoteòsica amb la crida oficial a viure les falles turisanes realitzada per totes les falleres majors des de la balconada de l'Ajuntament. Prèviament es va efectuar la cercavila pel qual la Junta Local arreplega als màxims representants en els seus casals. Tots els estendards i els fallers es van agermanar en aquesta extraordinària desfilada que es converteix en una autèntica serpent multicolor fallera. Després dels discursos i la interpretació de l'himne regional tots els presents van poder degustar una xocolatada.

 

 

El pasado fin de semana a Turís sólo le faltó tener los monumentos plantados para haber vivido un fin de semana completamente fallero. Muchos y diversos actos congregron a los integrantes de las cinco comisiones.
La cena de gala organizada por la Junta Local sirvió un año más para homenajear a los falleros que este año obtienen el Bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants, máximo reconocimiento que concede la Junta Central Fallera a toda una vida de entrega a la fiesta. Ellos son Rafa Muñoz Iranzo, Adelaida Iranzo Ruiz, Víctor Montero Correa, Rafa Ibáñez Soucase, Amparo Sorlí Estellés, Vanessa Caballero Gil, Ricardo Soucase Martínez, Mª José Mir Suay, Mª Dolores González Tarín, Teresa Crespo Benavent, Mª Carmen Pardo Añón, Xelo Hervás Lorente y Jose Salvador Martínez Barberá.
Igualmente se concedió el premio al ganador del concurso de carteles, Ivan Soucase, que fue recogido por sus padres, Paco y Emma, ante la imposibilidad de estar presente el ganador por motivos laborales.
El alcalde, Eugenio Fortaña, y la Presidenta Ejecutiva de Junta Local, Isabel Guaita, impusieron también la joia a dos de las falleras mayores que ha tenido la localidad y que todavía no contaban con tan importante distintivo: Gemma Muñoz Iranzo (Fallera Mayor en 2002) y Ana Cuquerella Rodríguez (Fallera Mayor en 2005).
Los actos continuaron el domingo por la mañana con la inauguración de la exposición del ninot y las dansaes que recorrieron la calle del beato Fernando González hasta acabar en la Plaza de la Constitución donde todos los participantes pusieron punto y final a la actuación dando vueltas a la plaza al son de tabal i dolçaina. Por su parte las festeras junto con la Reina, Carolina Algarra, ofrecieron al público La Taina, baile típico de Turís.
Y el fin de semana acabó a lo grande con la llamada oficial a vivir las fallas turisanas realizada por todas las falleras mayores desde el balcón del Ayuntamiento. Previamente se efectuó el pasacalle por el que la Junta Local recoge a los máximos representantes en sus casales. Todos los estandartes y los falleros se hermanaron en este extraordinario desfile que se convierte en una auténtica serpeinte multicolor fallera. Tras los discursos y la interpretación del himno regional todos los presentes pudieron degustar una chocolatada.

Sopar de gala
Exposició del ninot i dansades
Crida