Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Llocs d´interés

 

ASSUTS
Es conserven encara a Turís, assuts i sèquies per al reg tradicional, alguns des de l’època musulmana i altres construïts posteriorment.

Els més assenyalats són l’assut de Fondos i el de la Fallereta.

 

EL CASTELLET (Fes click).

ERMITA

L’ermita de Turís s’assenta a la part més antiga del municipi. Es desconeix el seu origen però se sap que des de molt antic en van realitzar soterraments a l’Ermita, com manava la tradició cristiana medieval.

Esta construcció d’estil neoclàssic, ha segut restaurada però es conserva encara la torre campanar i la portada.

Abans de la façana, trobem una reixa i un pati menut que presenta pilastres dòriques i un timpà amb fornícula que albergava una Verge de la Soletat.

ESGLÉSIA NATIVITAT DE NOSTRA SEÑORA

Un dels principals tresors d’esta població és la gran església que es troba en el centre, en la plaça de la Constitució.

L’encarregat de dur a cap esta magnífica obra va ser el reconegut arquitecte Antoni Gilabert, el qual va deixar la seua empremta personal al sumptuós edifici.

El temple presenta el model d’església vigent a terres valencianes des de principis del segle XVIII: planta rectangular, nau principal de quatre trams, capelles laterals, ampla cúpula sobre tambor i petxines, capçalera amb capella de comunió, sagristia, trasagrari rectangular i façana barroca romana.

LA CARÈNCIA

Per a més informació fes click ací.

TEATRE IDEAL (fes click)